Легендата на Левски - Стефан Павлов трябва да бъде опериран, за да му бъде сменена тазобедрената става. Новината веднага обиколи цяла България, а феновете на сините се активизираха и за броени часове събраха необходимата сума за оперативната интервенция.

Фифи Перото, както е известен бившият футболист на Левски, изрази благодарността си към привържениците и разказа пред "Тема Спорт", че е бил потърсен както от мажоритарния собственик Наско Сираков, така и от хора от различни градове в страната. Той сподели мнението си и за играта на отбора от началото на сезона.

Г-н Павлов, разбрахме, че сте пред операция за смяна на тазобедрена става. Как сте?
-Да, бях на преглед в една клиника в Горна Баня и професорът ми каза, че ще е необходима операция за смяна на тазобедрената става. Дано всичко мине наред, защото може да се случи така, че да не играя повече. Някои не са сполучливи. Аз допреди пет-шест месеца участвах в мачове. Знаете, че играех за ветераните на Левски.

Фенове веднага се активизираха и събраха необходимата сума за операцията. Искате ли да им благодарите?
- Да, искам да им благодаря. Феновете поеха всичко. Те искаха да съберат парите. Привържениците казаха: "Каквото трябва за него, всичко ще дадем". Много хора ми се обадиха, от всички краища на България, за да ме питат колко пари са необходими и какво ми трябва. Обаждаха ми се от Търново, Исперих, Велинград, Смолян и от още градове. Питат ме: "Бате Фифи, какво ти трябва?". Казах им, че операцията е около 4000 лева. Това не е малка сума. Другата седмица трябва да съм на операция. До три-четири дни ще се знае. Всички ми казват да направя операцията. Наско Сираков също ми се обади и ми предложи помощ. Каза ми, че каквото е необходимо, ще даде. Отвсякъде ми се обаждаха.

Малко за футбол. Какво ви прави впечатление в играта на Левски от началото на сезона?
- Отборът малко прилича на сбирщина. Събраха футболисти за много кратко време, но дано се получат нещата и тимът да тръгне нагоре. Но за момента не се познават добре. Бих предложил да излезем с ветераните в първенството, защото в нашето побеждаваме всички (смее се). Ще видите колко победи ще направим. Такова нещо не е имало до момента в Левски. Същото е положението и в националния отбор. Само шутират от далечно разстояние и аут. Не знам.

Съгласен ли сте, че контузиите на братя Цоневи са удар за Левски?
- Добре се включиха, но явно подготовката им не е добра. Включиха се веднага и видяхте, че се контузиха. Не са тренирали преди това на високи обороти. Как аз след толкова мачове за Левски нямам никакви контузии? Трябва да се помисли как да се предпазят футболистите от травми.