Левски загуби гостуването си на Славия с 0:1 в двубой от 9-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Славия".

"Сините" във втори пореден мач демонстрираха сериозна неорганизираност в играта си и бяха наказани от Калоян Кръстев (35'), който даде аванс за домакините. През втората част гостите се опитаха да стигнат поне до равенството, но това така и не стана.

Срещата отново бе белязана с проблеми между феновете на 26-кратните шампиони. Агитката на Левски беше разделена в два различни сектора, за да не се повторят ексцесиите от последното гостуване в "Коматево". Това обаче не попречи да има напрежение в Сектор "В", в края на първата част, където беше основната част от "сините" привърженици.

Така Левски застава на 9-ото място с актив от 11 точки, колкото имат отборите на Черно море и Монтана. Славия пък е на предполследната 13-а позиция със 7 пункта. 


Двубоят започна равностойно, като и двата отбора не предприемаха излишни рискове и това повлия на атрактивността на играта, като интересните положения пред вратите на Георги Петков и Николай Михайлов липсваха.

Домакините поведоха в 35-ата минута. Георги Петков стреля силно в половината на "сините", където Орлин Старокин и Атанас Кабов се сбориха за кълбото. Никой от тях не излезе краен победител, но от ситуацията се възползва влизащият на скорост Калоян Кръстев, който с едно поемане се озова сам срещу Михайлов. Футболистът стреля силно и прати топката под гредата - 1:0.

Това даде импулс в играта на домакините. В 43-ата минута Ради Кирилов стреля лошо, топката попадна в Атанас Кабов, който от непосредствена близост прати топката в аут.

През втората част гостите се опитаха да стигнат поне до равенство. В 57-ата минута Здравко Димитров получи достатъчно пространство, за да напредне на скорост. Играчът обаче сгреши, тъй като вместо да подава, реши да шутира от малък ъгъл.

В 67-ата минута Матео Стаматов напредна отлично по фланга, след което размени двойно подаване с Райнов. Миг по-късно крайният бранител вече бе центрирал перфектно за Здравко Димитров, чието воле от непосредствена близост мина високо над горната греда.

Три минути по-късно домакините можеха да удвоят своята преднината си в 70-ата минута. Андреа Христов действа хитро и бързо се позиционира на първа греда при корнер. Бранителят съумя да отправи изстрел, който щеше да матира Михайлов, ако бе попаднал в очертанията на неговата врата.

В 82-ата минута играчите на Левски имаха претенции към съдията Станислав Тодоров. Тогава, според тях, удар на Робърта се бе спрял в ръката на "бял" защитник. Реферът от Шумен не уважи техните претенции и даде знак играта да продължи.

Славия - Левски 1:0

Голмайстори: Калоян Кръстев (35')

Славия: Георги Петков, Андреа Христов, Христо Попадийн, Филип Антовски, Радослав Терзиев, Георги Вълчев (Мартин Атанасов 88'), Атанас Кабов (Димитър Рангелов 55'), Янис Карабельов, Емил Стоев, Радослав Кирилов, Калоян Кръстев
Треньор: Александър Тарханов

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Алекс Пеков, Живко Атанасов, Матео Стаматов, Мартин Райнов, Орлин Старокин (Деян Иванов 78'), Тома Даске, Паулиньо, Здравко Димитров (Стивън Петков 79'), Андриан Краев (Найджъл Робърта 46')
Треньор: Георги Тодоров 

София, стадион "Славия"
Съдия: Станислав Тодоров 
Жълти картони: Антовски, Терзиев, Кабов, Попадийн, Рангелов (Славия); Петков (Левски)
Червен картон: Атанасов (Левски)