Новият-стар футболист на Левски Валери Божинов призна, че мажоритарния собственик на „сините“ Наско Сираков е влязъл в съблекалнята на полувремето на мача с аматьорския Партизан и е поставил цел на футболистите.

"Не мога да кажа, че играхме лежерно. Искам да поздравя на Партизан Червен бряг. Исторически мач за тях. Благодаря и на феновете. Виждаме, че на всякъде в България, където Левски играе има много хора. Това е Левски. Горд съм да играя за такъв велик клуб и пред такава публика. Благодарен съм, че отново съм в Левски и да имам възможността да играя за този клуб“, започна Божинов.

"Случва се. Играем срещу съперник, който играе на 100% срещу Левски. Всеки играе така срещу нас, дори и аз съм бил от тази страна. Явно трябваше да ни вкарат гол, за да се събудим. На полувремето господин Сираков влезе в съблекалнята и постави цел, която постигнахме - да победим с три гола разлика. Не мога да кажа какво друго ни е казал. Ако всеки път трябва да се събуждаме се надявам той да влиза по-често."

"Имаме нужда от такъв човек – лидер, който да ни събужда. Искам да благодаря на ръководството и клуба, че ми даде възможността да се завърна в Левски. Моята роля е съвсем други и трябва да помагам. Отдавна не бях играл официален мач и съм благодарен, че ми дадоха тази възможност. Левски е над всички и не мога да имам претенции. Аз съм на 34 години и е голяма чест да съм в такъв велик клуб. Колкото и минути да ми дадат треньорите аз съм готов да играя."

"В нашия клуб има момчета като Марин и Мартин. Мога да кажа, че съм влюбен в Марин. Виждам себе си преди години в него. Казах, че трябва да му се дава шанс да играе. Това е бъдещето на Левски и клубът може да изкара пари след време от него. Има хъс и характер. Знаете, че в момента се борим и благодарение на г-н Сираков, феновете и всички в клуба правят всичко възможно да съществуваме. Има млади перспективни футболисти в Левски, но моят любимец е Марин."

"Играем мач за мач. Нов отбор сме. С контузиите на братя Цоневи и продажбата на Спиерингс загубихме малко качество. Надявам се да вземем възможно най-много точки. Надявам се клубът да се стабилизира и да се намери нов генерален спонсор. Дай Боже да победим Черно море. Това е дерби. Няма да ни бъде лесно, но ако оставим сърцето и душата си на терена със сигурност може да вземем предстоящите мачове", добави Божинов.