Тома Даске се присъедини към Левски през лятото и вече е неизменна част от титулярния състав на "сините". Французинът говори за впечатленията си от отбора и от футбола у нас пред Ouest-France.

"Не съжалявам, че дойдох в Левски. Това е добра възможност да видя друг свят. Клубът е имал големи финансови проблеми, след като собственикът го е оставил. Сега сме в процес на оздравяване. Отборът е съставен презимно от млади играчи и затова е много наивен. Заради контузии загубихме двама много добри играчи (б.р. Борислав и Радослав Цоневи). 
 
Страната не е много голяма и затова пътуваме с автубус за мачовете. Опитваме се да градим играта, но често ни хващат на контри. Треньорът ни наскоро подаде оставка. Започнах като защитник, контузих се и след завръщането си играя в средата на терена.
 
Преди да дойда в Левски, за България знаех само загубата от 1993 година и онзи гол на Костадинов. Първенството тук е по-силно от Лига 2. Проблемът е, че има 4-5 отбора, които са много по-добре финансово от нас. Мястото ни в класирането не отговаря на амбициите на отбор като Левски.


 
София е хубав град, има добри ресторанти, атмосферата е много готина. И тук има COVID-19, но не и  безпокойствието, което е обзело Франция. Трябва да носим  маска, а от седмица играем без публика.
 
Имам познания по английски от училище, но сега отново се потопих в света на книгите. Това ми помага да се разбирам със съотборниците си", обяснява Даске.