Вечното дерби между ЦСКА - Левски няма да се отлага и ще се играе по програма на 21 ноември от 15.00 часа на националния стадион. 

Към момента това е нагласата на БФС относно последните драматични събития около мач №1 у нас, твърди Новспорт. "Сините" поискаха сблъсъкът да не се състои, защото имат 11 футболисти, които са заразени с коронавирус. Именно заради това вчерашната среща на 26-кратния шампион на България с Локомотив Пловдив не се състоя.

Но до 21 ноември задължителната 14-дневна карантина на заразените играчи ще е минала и ще имат право да играят, ако са с отрицателни тестове. Съгласно протокола на ММС и БФС, мач се отлага само при над 10 заразени в отбор, което очевидно няма да е факт в Левски до дербито.

Освен това феновете на ЦСКА реагираха много остро на новината за евентуално отлагане и при всички случаи ръководството на клуба ще се съобрази с това мнение. При това положение ще се стигне до формален отказ от страна на "червените" и БФС няма да има друг избор освен да разпореди провеждането на мача по програма.