За първи път в 72-годишната история Вечното дерби между ЦСКА и Левски ще се играе без публика. Това стана ясно по-рано през деня, след като наредбата за провеждане на мачовете без фенове беше удължена до края на месеца.

Мач №1 у нас ще се състои на 21 ноември, но първенството ще бъде отложен при бум на коронавирус в още един отбор, гласи наредбата.

Към момента има четири такива тима, а един от тях е Левски. Останалите са Славия, Царско село и Лудогорец. От ЦСКА пък Иван Турицов е дал положителна проба.

Ако още 9 футболисти на "червените" са заразени, или 10 играчи на пети клуб, първенството ще бъде преустановено и Вечно дерби няма да има. 

Наредбата на БФС:

Среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при наличие на положителни проби за Covid-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в един от двата отбора, участници в съответната футболна среща.

Първенството може да бъде прекратено временно при наличие на положителни проби за Covid-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при наличие на положителни проби за коронавирус едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 7 (седем) клуба от Втора професионална лига.

Материал на Gol.bg