Треньорът на Левски Славиша Стоянович вече работи по най-различни варианти за това как да изглеждат сините под негово ръководство. Сърбинът със словенски паспорт е отчел, че към момента съставът на сините е крайно небалансиран, пише "Тема спорт".

Изборът за отбраната е ограничен, а крайните защитници Ивайло Найденов и Матео Стаматов са почти без алтернатива. Опциите за средата на терена след контузиите на близнаците Борислав и Радослав Цоневи и продажбата на Стайн Спиерингс също са малко.

Най-голям е изборът за централен нападател. За върха на нападението Стоянович ще разполага с Найджъл Роберта, Валери Божинов, Стивън Петков и Илия Димитров, както и с младоците Марин и Мартин Петкови. Куриозното е, че нито един от изброените няма шампионатен гол в изиграните от сините 11 кръга в първенството.

Един от вариантите, върху който умува специалистът, е игра с двама в атака. Възможно е в други случаи Роберта да бъде пращан на крилото - тази роля не е чужда на нидерландеца.

Срещу ЦСКА обаче сините надали ще са с двама в нападение, защото просто няма да са кондицион-но добре до тогава. Вечното дерби е насрочено за 21 ноември, събота, от 15:00 часа на националния стадион.

От Левски поискаха отлагането му, защото имат цели 16 играчи, заразени с C0VID-19. От СТК към БФС обаче мълчат. Повечето футболисти на сините ще излязат от карантина на 19 ноември, тоест ще са направили само една тренировка преди сблъсъка, ако той не бъде пренасрочен.

Очаква се становището на БфС по казуса да излезе в началото на идващата седмица - понеделник или вторник.