Халфовете Симеон Славчев и Илия Юруков ще са титуляри в дербито с ЦСКА в събота. Двамата са едни от малцината в състава, които се опазиха от коронавируса. 

Първият все още не е готов след лечение на мускулна травма, но заради форсмажорната ситуация на „Герена" ще трябва да стисне зъби и да излезе на терена. Славчев вкара гол на ЦСКА на 20-и юни това лято в мача, завършил 3:3. 

Илия Юруков също бе тормозен от контузия. Той имаше проблеми в областта на адукторите. Болките, а също и наказание, го извадиха от групата на младежкия национален отбор. 

Полузащитниците този сезон не са със статут на титуляри, но се очаква след назначението на Славиша Стоянович Илия отново да започне да намира място в стартовата единайсеторка, въпреки че бе казал на временния треньор Гошо Тодоров, че иска да напусне "Герена". 

Под око на треньора Стоянович са и всички играчи от старшата възраст. Причината е, че те ще попълват състава за дербито с ЦСКА. През уикенда юношите до 19 години направиха 1:1 при визитата си на Берое. След 16 кръга тимът е лидер в подреждането, като има актив от 39 точки - с 5 повече от Лудогорец. 

Поне четирима футболисти от днес трябва да излязат от карантина. Това са Матео Стаматов, Ивайло Найденов, Георги Александров и Марин Петков. Все още не е ясно по какъв график диагностицираните с коронавирус футболисти на сините ще дават нови тестове. На този етап дербито с ЦСКА ще се играе по програма в събота.