Левски най-после записа шампионатна победа, след като удари с 1:0 Локомотив Пловдив на "Герена". Единственото попадение в мача заби Робърта от дузпа (35).

Този успех за "сините" дойде след три поредни загуби в първенството и така Левски се изкачи до деветото място в класирането с 14 точки. Локомотив Пловдив остава на втора позиция с 27 пункта.

Това бе и повторен дебют за Славиша Стоянович начело на "сините", които повече от месец нямаха официален мач.

Срещата не предложи особени футболни достойнства, но все пак Левски търсеше повече победата и в крайна сметка заслужено си я взе и грабна трите точки.


Двубоят стартира с натиск и положение за „Левски“. Здравко Димитров центрира от свободен удар. На втора греда топката бе засечена от Живко Атанасов, който обаче не уцели вратата.

В 16-ата минута „Левски“ вкара топката в мрежата на „Локомотив“. След продължителна атака Насиру Мохамед свали топката с гърди към Найджъл Робърта, който стреля.

Мартин Луков изпусна топката, която влезе в мрежата му. Реферът Валентин Железов обаче не призна попадението, тъй като според него Насиру е играл с ръка.

В 35-ата минута „Левски“ получи право да изпълни дузпа. Грешка на Момчил Цветанов позволи на Насиру да влезе в наказателното поле, където Петър Витанов го повали. Зад топката застана Найджъл Робърта, който хладнокръвно вкара за 1:0 в полза на "сините".

До края на първата част „Левски“ продължи да е по-активният отбор на терена. „Сините" не стигнаха до чисти голови положения, но и не позволиха на „смърфовете" да реагират на получения гол.

В началото на втората част темпото спадна. Все пак в 59-ата минута Робърта бе изведен по чудесен начин. Масоеро изби топката в крака на нападателя и топката мина покрай гредата на Луков.

До края двата тима се вкопчиха в здрави единоборства, но до чисти голови положения и промяна на резултата така и не се стигна.

Левски - Локомотив Пловдив 1:0

Голмайстор: Робърта (35-дузпа)

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Тома Даске, Патрик-Габриел Галчев, Мартин Райнов, Илия Юруков, Здравко Димитров, Насиру Мохамед, Робърта

Локо Пловдив: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Динис Алмейда, Бирсент Карагерен, Момчел Цветанов, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев