Легендата на българския футбол Пламен Гетов сподели пред нас очакванията си мача между ЦСКА и "Левски" в петък. Както е известно, гениалният изпълнител на преки свободни удари е носил екипите и на двата отбора в големия сблъсък. „Очаквам истинско дерби. Единственото, което много ще липсва е публиката. ЦСКА е фаворит, но много ще зависи как ще потръгне мача в началото. Не винаги фаворитът е побеждавал в тези двубои“ - започна пред "Монитор" Гетов.

„Харесва ми това, което видях от ЦСКА в Европа, но ЦСКА винаги е бил силен в Европа. Акрапович подобри желанието за изява на футболистите. Знаете, че обикновено така става след треньорска смяна. Питате ме за проблемите в "Левски". Там мисля, че е ясно за какво става въпрос. Всичко идва от безпаричието. Много играчи напуснаха сега гледат да си продават най-добрите футболисти. Спортно-технически нещата много се влошиха след излизането на братята Цоневи и Стайн Спиерингс. Без тях е друго. И няма как да е иначе. Нали знаете приказката „Кажи ми какви са ти халфовете, за да ти кажа какъв ти е отбора. Халфовете трябва да правят играта, а на тези на "Левски" сега над 50% от пасовете са настрани и назад. Такава игра на мен не ми харесва. Наско Сираков ще направи така, че "Левски" да си стъпи на крака. Но без силен генерален спонсор няма как да стане“. Гетов отказа да дава прогноза за мача и запази неутрална позиция. Нека да победи по-добрият и да стане зрелище. Не искам да давам прогнози за да не взема да натъжа с нея феновете. За съжаление само на тях май им пука за този мач".

"Сега в него играят много чужденци, които изобщо не знаят за какво става въпрос. И в двата отбора не всички чужденци са качествени и не всички заслужават да носят фланелките на тези два клуба. Това е една от основните разлики в дербито от времената когато играех аз. Нямаше чужденци или бяха все още много малко. Трибуните бяха пълни. Левскари и цесекари сядаха заедно на трибуните, нямаше такова разделение като сега, нямаше ексцесии. Това че стадионите тогава бяха пълни ви отговаря и на въпроса по онова време или сега се играе по-качествен футбол. Ако ме питате за най-емоционалното ми дерби, отговорът е ясен – през пролетта на 1993 g. когато бях в "Левски", бихме ЦСКА с 3:2 и станахме шампиони. Аз всичко на всичко имам три дербита. С ЦСКА едно – есента на 1988-а, в което губехме 2:0, но стигнахме до 2:2, а в един момент токът на стадиона спря. С "Левски" имам победа и загуба, така че нормално е този мач през 1993-а да ми е най-незабравимия“, върне се в спомените Гетов. В момента той е от силните фигури в "Левск"и (Лом), който е лидер в северозападната Трета лига и каза няколко думи и по тази тема. „Кметът обича много спорта и прави много за футбола в града. Нещо като кметът на Монтана. Правят се много неща и съм сигурен, че догодина ще сме в професионалния футбол“, завърши Гетов.