Предстоящото дерби с ЦСКА в петък е последният мач на Левски за годината. Ръководството на „сините“ е насочило вниманието си към важния сблъсък, но успоредно с това работи и по зимната селекция.

След тежките месеци през лятото, когато столичният тим бе изпаднал в тежка финансова криза и бяха привличани основно български футболисти, кадри на школата, сега на „Герена“ са се насочили към чужденци.

„Сините“ трябва да обявят в най-скоро време генерален спонсор, както и изходящ трансфер на Найджъл Робърта. За Станислав Иванов пък бяха взети около 250 хил. долара от Чикаго Файър.

Това развързва ръцете на собственика Наско Сираков да погледне към играчи с по-сериозен опит и визитка спрямо лятната селекция. Ще се търси подсилване във всички линии.

Централен бранител и външни крайни защитници са приоритет. След завръщането си в тима, наставникът Славиша Стоянович се свърза с Милош Цветкович.

Десният бранител е сред обсъжданите имена. Но „сините“ се оглеждат и за заместник на Станислав Иванов. И на неговата позиция ще се търси подсилване от чужбина, предлагани са играчи от Турция, Франция и Балканите.

За новите ще помага и Спас Русев, бивш собственик на клуба. Бизнесменът се е заел със задачата да съдейства на няколко фронта, сред които и селекцията.