Нападателят на Левски Валери Божинов говори пред медиите преди заминаването на зимния лагер в Хърватия. Той заяви, че при "сините" трябва да има конкуренция. Клубът продаде Паулиньо и Станислав Иванов, очаква се и Найджъл Робърта да последва тяхната съдба.

"Имахме тежки тренировки с много тичане. Като отидем в Хърватия, ще започнем с топка и тактически занимания. Най-важното е, че всички сме живи и здрави, няма контузии. Чака ни дълъг път. Трябва да се подготвим много добре за предстоящия сезон. Знаехме, че треньорът няма да е тук. Живко Миланов и другите помощници са тук. Подходихме професионално". 

"Поздравявам колегите, които дадоха максималното. Важно е да няма контузии и да тръгнем за лагера. Следвах програма, изпълних я. В процеса на тренировките добре се чувствах. Но лагерът е за това, да ни е тежко сега и да сме готови за мачовете. Бях всеки ден на "Герена". Дано да ми е по-леко на подготовката и да съм готов за мачовете", каза Божинов.

"За мен е важно да има конкуренция на всеки един пост. Това ще е по-добре и за мен като нападател. Знам какво е Левски. Колкото по-добри играчи дойдат в Левски, ще вдигнем нивото. Левски има нужда от добри футболисти. Дано г-н Сираков, заедно с треньора, успеят да вземат играчи. Ние си имаме цели, не сме ги казали, но си ги знаем и искаме да ги изпълним", добави Божинов.