Надеждите на Левски да си осигури услугите на Габриел Обертан за пролетния полусезон почти угаснаха. Вчера от настоящия му клуб Ерзурум ББ обявиха стряскаща новина. Французинът ще отсъства от терените между 6 и 8 седмици, като това е минимумът, който изисква за лечение контузията му. 

Първоначалните прегледи соечеха, че той ще е аут за месец. Задълбочените изследвания обаче са показали, че офанзивният халф има скъсано сухожилие. Габриел получи травмата по време на домакинството на Фенербахче, загубено с 0:3.

Обертан има договор с Ерзурум ББ до края на шампионата. "Сините" се надяваха той да успее да разтрогне контракта си през зимата и да пристигне на "Герена" като свободен агент.

По осъществяването на трансфера работи бившият собственик на клуба Спас Русев. Именно той щеше да покрива и голяма част от месечното възнаграждение на бившия играч на Манчестър Юнайтед, припомня "Тема спорт". Русев бе човекът, който привлече Обертан в Левски през лятото на 2017 година.

Треньорът на "сините" Славиша Стоянович разчиташе да има Обертан в състава си за пролетта, но явно ще трябва да си прави сметките без французина.