Левски ще изиграе днес третата си контрола по време на подготвителния лагер в Хърватия. В първите си две проверки сините записаха победа и поражение.

Първо загубиха от словенския Домжале с 1:2, а след това спечелиха над полския Подбешкидзе с 1:0. Сега на тима, воден от Славиша Стоянович, му предстои отново да премери сили с отбор от Словения.

Левски ще се изправи срещу Копер от 16:00 часа в Умаг, а контролата отново ще бъде предавана пряко по Левски ТВ в новото приложение на клуба.

Опонентът на сините в днешната проверка се намира на четвъртото място в словенското първенство с актив от 30 точки, с осем по-малко от лидера в класирането Марибор. След това на Левски предстоят още две контроли на хърватска земя. В събота сините се изправят срещу Олимпия Любляна, а на 2 февруари ще играят срещу босненския Сараево.

Ден по-късно отборът ще отпътува обратно за София. Преди подновяването на първенството Левски ще изиграе още една контрола - срещу втородивизионния Спортист Своге.

Треньорът на столичани Славиша Стоянович получи добра новина, след като Матео Стаматов се включи в тренировките на пълни обороти. Крайният защитник тренира пълноценно с тима и дори участва в двустранната игра, асистирайки за едно от попаденията. Преди това той се подготвяше по индивидуална програма като се очаква днес да получи игрови минути в спаринга, пише "Тема спорт".

Досега Стоянович имаше на разположение на левия фланг на защитата единствено юношата Патрик-Габриел Галчев, а каращият проби хърватски бранител Анте Върличак бе отпратен след проверката с полския Подбешкидзе. Към основната група се включиха и лекувалите различни травми Насиру Мохамед, Илия Димитров и Асен Митков.

В същото време трайно контузените Борислав и Радослав Цоневи, които също са на лагера в Умаг и провеждат възстановяването си, взеха участие във втората тренировка на тима.

Двамата публикуваха снимки от фитнеса в една от социалните мрежи, в които се похвалиха с коремната си мускулатура. Халфовете отново написаха, че ще се завърнат по-силни.