През последните години Левски смени много треньори и това нещо вече се приема като напълно нормално. Само през миналата година сините бяха водени от четирима треньори. Началото на 2020 година бе започнато от Петър Хубчев, който през юни бе уволнен и неговите функции пое Георги Тодоров.

През есента той подаде оставката и на негово място за един двубой бе бившият капитан на тима Живко Миланов, а след това на „Герена“ се завърна Славиша Стоянович.

Наставниците, минали през „Георги Аспарухов“ в последната декада са безчет. Някои от тях от доста време не са на тъчлинията, а само странични наблюдатели, въпреки че са в разцвета на силите си.

Станимир СТОИЛОВ (53 г.)
Без работа от 1 януари 2019 година

Треньорът, донесъл толкова много радост на сините фенове, вече две години стои без работа. Около него се шуми периодично – ту е свързван с чуждестранен клуб, ту с Лудогорец и неизменно с Левски. В края на миналата година принципно си бе стиснал ръцете с разградчани. Преговорите обаче пропаднаха на финалната права, след като двете страни не се разбраха за евентуалните неустойки по контракта. Стоилов отхвърли и точка в договора, която гласяла, че задължително трябва да направи отбора шампион. Отказът му да поеме Лудогорец зарадва феновете на Левски. Със сините той игра четвъртфинал в УЕФА и групите на Шампионската лига. След него „Георги Аспарухов“ се превърна в „центрофуга за треньори“. А трофеите от освобождаването му през май 2008-а са само два – една титла и една Суперкупа.

Вили ВУЦОВ
Без работа от 1 юни 2018 година

Той пое щафетата след отстраняването на Станимир Стоилов и на 8 май бе назначен за треньор на Левски. Ексцентричният специалист не се задържа дълго на треньорския пост, след като бе уволнен след гръмкия провал в квалификациите за Шампионската лига срещу неизвестния тогава беларуски тим – БАТЕ Борисов. Сините записаха загуба с 0:1 на „Герена“, Тодор Батков прекоси демонстративно прекоси терена и му показа вратата. А след1:1 на реванша сините отпаднаха. Неведнъж синът на легендата Иван Вуцов е споделял, че неговата мечта е била да бъде треньор на Левски, но той се задържа на поста едва в пет двубоя, в които записа само една победа, две равенства и също толкова поражения. След сините той ръководи Славия в два периода, а след това бе начело и на Ботев Пловдив и Царско село. От 2018 година е без работа, след като на 1 юни бе уволнен, защото царете не успяха да спечелят промоция за елита. По този начин Вуцов вече от близо две години и половина. За момента няма индикации, че ще поеме пореден отбор в треньорската си кариера.

Емил ВЕЛЕВ
Без работа от 2 април 2019 година

58-годишният специалист е последният треньор, който вдигна титлата на „Герена“. Това се случи през сезон 2008/09, когато сините записаха 21 победи, шест равенства и само две загуби в първенството и заслужено ликуваха със златните медали. За последно Кокала, както е известен сред привържениците, води Добруджа във Втора лига. Велев си подаде оставката начело на тима в началото на април 2019 година и вече повече от година и половина не е бил на пейката. След като триумфира със сините, Кокала смени много отбори, като бе треньор на Славия, Локомотив Пловдив, Локомотив София, Хасково, Монтана, Оборище, Спартак Плевен и Локомотив Горна Оряховица. През 2020 година той откри собствена детско-юношеска школа – ФК Левски Спартак.

Стойчо СТОЕВ
Без работа от 25 август 2019 година

58-годишният специалист остави добри впечатления с работата си в Левски, но след точно 50 двубоя начело на сините бе уволнен. Той е един от малкото треньори, които феновете на столичани харесваха и изпратиха подобаващо. За близо две години начело на Левски Стоев постигна 27 победи, 12 равенства и инкасира 11 поражения. Стойчо пое сините в един от тежките моменти, но през сезон 2014/15 година класира тима за финала за Купата на България, където столичани загубиха, допускайки обрат от Черно море с 1:2 в Бургас. След престоя си на „Герена“, Стоев работи успешно в Арда Кърджали, а след това се завърна в Лудогорец. Именно разградчани за момента са последният тим на българския специалист. На 25 август 2019 година той бе уволнен след нулевото равенство срещу Славия. Припомняме, че след освобождаването си от Левски, той също имаше период от почти две години, в които не започна нова работа, а изчакваше добри предложения.

Петър ХУБЧЕВ
Без работа от 11 юни 2020 година

56-годишният специалист също се е запътил към това да е без отбор в продължение на поне една година. Разбира се, има още време, за да се случи това, след като той бе уволнен от Левски на 11 юни 2020-а. За момента е изминала половина година от това, но все още няма индикации, че бившият национален селекционер ще поеме нов отбор. Доскоро той имаше договорни отношения със сините и именно затова Славиша Стоянович бе назначен не за старши треньор, а само за треньор и спортно-технически директор. Сините започнаха да чистят дълговете към Хубчев, който трябва да получи сумите по целия си договор с клуба (до лятото на 2021-а), въпреки че бе освободен по-рано. Във визитката си Хубси има отлични резултати с националния тим, но… явно все още не е получил подходяща покана.

Материал на "Тема:Спорт"