Феновете на Левски от фракция "Сектор Б" излязоха с гневна декларация по повод отзвука, който предизвика шефа на клуба Наско Сираков с вчерашното си изказване.

Легендата заяви, че иска помощ от държавата за довършване на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". Думите му веднага предизвикаха куп подигравки, че "сините" се ползват с висока закрила, но ултрасите припомниха, че се помага на всички клубове у нас.

В това число влиза и ЦСКА, който в декларацията е наричан: "Тирето" и "Кочината от Борисовата градина".

Ето позицията:

"Вчера едно най-обикновено изказване на Наско Сираков във връзка със стадиона ни за пореден път разбуни духовете на всички мижитурки и ги накара да излезнат от дупките си и да сипят злост срещу Левски. А изказването беше, че Левски е пратил официално писмо до Министерството на спорта с молба държавата да инвестира в собствения си имот какъвто е стадион “Георги Аспарухов”. Точно какъвто е стадион “Христо Ботев” в Пловдив, за който бяха отпуснати 25 милиона лева; точно какъвто е стадион “Локомотив”, за който бяха отпуснати 12 милиона лева; точно какъвто е “Хювефарма арена”, за който бяха отпуснати 4 милиона лева; точно каквито “Славия”, “Огоста”, “Христо Ботев” във Враца, “Христо Ботев” в Благоевград и тн и тн, за които се отпуснаха по милион за осветление и други ремонти; точно какъвто е и Кочината в “Борисовата градина”, за който се направи съвместно дружество между държавата и Тирето с цел строителство и за който стадион, между другото, беше направен нагласен търг от държавата, за да се даде на Тирето и за който стадион държавата си затвори очите за едни 800к наем събрал се за над 10 години и неплащан системно от фалиралия клуб.

И за разлика от всички гореизброени, които не са инвестирали нищо в стадионите си, Левски има едни 15 милиона задължения заради инвестиция в държавна собственост, а с парите дадени последните 20 години общите инвестиции в тази държавна собственост надхвърлят 30 милиона. Нито един друг отбор не е вложил толкова в стадиона си и нито един друг отбор няма и лев задължения заради инфраструктурни инвестиции в нещо, което в крайна сметка не е негово. А специално за най-лаещите ще припомним, че освен десетките милиони наляти в стадионите им държавата изгоря и с десетки милиони покрай един фалит и припознаване като си затвори очите за едни задължения към НАП, а много клубове са на общинска издръжка или си направиха нови дружества през годините (не като нас “балъците” да събират пари и да си плащат), а Берое е директно държавен отбор на държавна издръжка от губещото предприятие ТЕЦ Марица изток.

2. Ще припомним и че тези клубове до един (без Черно море) се обединиха в общ фронт срещу Левски като пращаха писма и се подписваха срещу намерението на Газпром да се рекламира чрез най-големия футболен клуб в страната - точно както го прави в Цървена звезда в Сърбия където обаче никой не е протестирал и не се е подписвал под такива малоумщини, да не говорим за Шалке или ШЛ. И като сме на тема стадиони - Левски е построил сам стадион в центъра на София, който му е принудително отнет и национализиран, построил е втори, а след падането на комунизма никога не е обезщетен за отнетия стадион в центъра. И на фона на всичките тези факти и десетки милиони от държавата хвърчащи наляво и надясно за всевъзможни отбори и отборчета било голям проблем, че най-популярният клуб в страната иска едни 2 милиона да си сложи козирка на стадиона (държавна собственост), за да не текат отдолу помещенията при всеки дъжд и евентуално ако останат пари да си сложи и фасадата на сектора отпред, а не да го покрива с някакви платнища.

Нещо нередно да виждате в цялата тази ситуация?

Защото има много нередно, но не от наша страна! Но напук на всички - Левски ще пребъде!

ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ!".