„За един нападател е много важно да вкарва голове и в контролите.“ Това заяви Найджъл Робърта, който бе избран от феновете за най-добър футболист на Левски през месец януари.

Нидерландецът се разписа срещу Олимпия Любляна, Копер и Спортист Своге, като последните две попадения бяха и победни. Той коментира и евентуален свой трансфер по време на тегленето на печелившия от гласувалите за "Играч на месеца" в приложението на "сините".

"Искам да благодаря на феновете, че са гласували за мен и са ме избрали за играч на месеца. Независимо, че това бяха само приятелски срещи, аз съм много щастлив и се надявам да играя така и по време на първенството", каза Робърта.

"Направихме добър лагер. Дойдоха нови момчета и сега отборът е завършен. Направихме добра подготовка, всеки е готов за подновяването на първенството. Мисля, че Стоянович е много добър специалист. Разговарях с него и мисля, че в този разговор се опознахме по-добре. Това беше важно за мен и ми помогна да подобря играта си. За един голмайстор е важно да вкарва. Много по-важно е това да се случва по време на официалните срещи. Всяко попадение спомага за самочувствието. Головете в подготовката допринасят за доброто настроение преди старта на първенството", допълни той и бе запитан дали очаква трансфер.

"В момента съм фокусиран само върху Левски. Искам да се раздам на 100% в мачовете за Левски, а по-нататък ще се случи каквото трябва да се случи. Сега съм тук и давам максимума от себе си. Няма да бъде лесно в неделя. Напрежението е изцяло върху нас, защото трябва да спечелим този мач. Длъжни сме да вземем трите точки. Надявам се феновете да са близо до нас по време на сезона."