В сряда Левски трябва да обяви шестото си зимно попълнение. Тогава на "Герена" е очакван 23-годишният централен нападател Билал Бари. Таранът вече е спазарен с Монтана. Клубът от "Огоста" ще получи 100 хиляди лева за правата на мароканеца. 

Славиша Стоянович искаше футболиста още в началото на зимната подготовка. Тогава обаче двете страни не стигнаха до споразумение. Такова вече има и Бари ще пристигне на "Герена" независимо дали Левски продаде звездата си Найджъл Роберта или не.

Вчера Билал проведе възстановителна тренировка на "Огоста", след като в неделя имаше възможност да се покаже пред бъдещия си треньор Славиша Стоянович. Нападателят игра 90 минути за Монтана при поражението с 0:2 на "Георги Аспарухов". Той обаче не успя да блесне.

Веднага след срещата Стоянович не пожела да разкрие, че трансферът вече е опечен. Преди двубоя обаче той за пореден път деликатно похвали футболиста. "Билал Бари? Казвал съм добри думи за него - интересен играч", отбеляза той на пресконференцията си. Таранът има 3 гола в 11 шампионатни мача за състава от "Огоста".

Билал Бари е роден на 19 януари 1998 година, притежава френски паспорт, припомня "Тема спорт". Преди да подсили Монтана през есента, е носил фланелката на румънския Конкордия, за който вкарва 2 гола в 22 шампионатни срещи.

Той е юноша на Ланс, като за първия отбор има 1 мач във втора френска лига. И докато привличането на Билал Бари е сигурно, то желанието на треньора да вземе и офанзивен халф, няма да може да се осъществи. Поне такива са индикациите на този етап, въпреки че трансферният пазар у нас затваря в края на месеца.