Собственикът на Левски Наско Сираков заяви, че от 9 месеца се бори клубът да получи концесия за стадион "Георги Аспарухов". 

От Министерството на младежта и спорта вчера официално обявиха, че това ще стане факт. По този начин шансовете на "сините" да намерят инвеститор за "Герена" се увеличиха многократно. 

По информация на Gol.bg, Сираков преговаря от доста време с чуждестранна фирма, която да модернизира съоръжението, но от Левски няма да коментират темата, докато всичко не стане официално.

"Наистина това е ден, в който трябва да се поклоним до земята на делото на един от най-великите българи, който е и наш патрон. Каквото и да кажа, ще е малко. Трябва да си спомняме с почит и уважение за делото и това, което е свършил този велик българин", каза Сираков при поднасянето на цветя пред паметника на Васил Левски.

"Държавата не ни е дала стадиона на концесия, а изпълни първата стъпка. Използвам случая да благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който направи невъзможното в такива кратки срокове. Жалко е, че ние не можем да му се отблагодарим така, както трябва. Искам да агитирам тези, които са под него, да бъдат също толкова експедитивни и да ни помогнат да доведем тази първа стъпка до финалната права в най-близко бъдеще".

"И в мечтите, и в плановете ми е. От 9 месеца, откакто получих акциите, това е основното нещо, което ме вълнува. При нас борбата за оцеляване продължава, но ако искаме да превърнем Левски в европейски отбор, първото основно нещо е да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме един европейски стадион".

"Разбира се, че няма да има държавно финансиране, ние сме частно дружество. Затова и получихме такъв отговор за сектор “А”. Държавата прави и се надявам да направи това, което искаме. Оттук нататък топката е в нас, а и мисля, че стигнем ли до договор за концесия, много по-лесно ще е да намерим инвеститор и средства, с които да построим нов стадион", завърши Сираков.

Снимка: Lap.bg