Утре на Левски му предстои гостуване на последния в класирането Етър. Двубоят на "Ивайло" е от 17:00 часа. Нагласите сред футболната общественост са за победа на столичани, още повече че в предишния кръг болярите загубиха с 0:6 от лидера Лудогорец в Разград. 

Надали обаче така мисли треньорът на виолетовите Александър Томаш. Специалистът се намира в отлична серия срещу Левски - в последните 4 срещи с тях в първенството неизменно побеждава столичани, независимо като домакин или като гост. Наред с това специалистът може да се похвали с положителен баланс в шампионата срещу сините в кратката си кариера.

За първи път Томаш се изправя като треньор срещу Левски в шампионата на 28 август 2016 година, когато е начело на Верея. Старозагорци отнасят 4 безответни гола на "Герена". У дома през същата кампания губят с 0:1. В крайна сметка обаче Верея се добира до бараж за Лига Европа на "Георги Аспарухов" - той не влиза в статистиката, защото е за евроквота, а не за място в първенството. В него Левски печели едва след дузпи - 1:1 в редовното време и продълженията и 9:8 за сините при изстрелите от бялата точка.

От края на месец май 2017-а Александър Томаш смени стадионите в Стара Загора и от "Трейс Арена" се премести под Аязмото. И със зелените често пречупваше амбициите на Левски. В първите два сблъсъка на сезон 2017/18 нямаше победител - нулеви равенства. На 1 април 2018-а обаче заралии удариха сините с 2:1 на "Герена", които бяха предвождани от Делио Роси. 

След това Томаш и компания загубиха като домакини с 0:1, пише "Тема спорт". На 1 септември 2018-а сините победиха Берое с 1:0 на "Георги Аспарухов", като тогава те бяха водени от Славиша Стоянович. Утре сърбинът със словенски паспорт отново ще иска да повтори упражнението срещу Томаш.

След онзи сблъсък настоящият треньор на Етър няма загуба от Левски и нареди 4 поредни победи. Томаш би сините с по 2:1 и 3:1 у дома, като повтори тези резултати и на "Георги Аспарухов".  Ако искат да покажат, че пролетта ще е по-силна от есента, сините са длъжни да го направят. 

Томаш пък ще се уповава на положителния си баланс срещу Левски, който показва, че е постигнал 5 победи, има 2 равенства и е загубил 4 пъти в 11 двубоя в първенството (б.а. - в статистиката не влиза баражът за Лига Европа).