Треньорът на Левски Славиша Стоянович обмисля да смени схемата на игра за предстоящото гостуване на ФК ЦСКА 1948 в неделя. Сръбският специалист не остана доволен от представянето на сините по време на двубоя с Етър на "Ивайло", завършил при нулево равенство.

Стоянович е разочарован от действията на отбора в нападение. Болярите имаха предимство в отправените изстрели. Наставникът на Левски обмисля няколко варианта за промяна на тактиката, като акцент ще падне точно върху нападението. Срещу Етър сините играха в атака с трима - Здравко Димитров, Насиру Мохамед и Найджъл Роберта, като по фланговете бяха подпомагани от хлаф-бековете Драган Михайлович и Файсал Рерас, а в средата на терена действаха по-дефанзивно настроените Илия Юруков и Мартин Райнов.

Идеята на Стоянович за двубоя с ФК ЦСКА 1948 е да позиционира атакуващ футболист зад гърба на Найджъл Роберта, който при нападение на сините да заиграе редом до нидерландеца. Треньорът има няколко опции за тази позиция. Първата е най-новото попълнение Билал Бари, друга е позиционирането на Стивън Петков зад Робeрта, както бе в първия двубой срещу Монтана.

Това решение ще доведе до размествания и в по-задни позиции. Стоянович ще се завърне към схема с четирима защитници, което ще означава, че някой измежду Живко Атанасов, Ребин Сулака и Начо Монсалве ще отпадне от титулярния състав, пише "Тема спорт". По всяка вероятност това ще бъде българинът, въпреки че испанецът и вратарят Зоран Микулич показаха на няколко пъти лош синхрон. 

Като крайни защитници ще действат Драган Михайлович и Файсал Рерас, а вариант за лявата зона е и включването на младия Патрик-Габриел Галчев, тъй като мароканецът не се намира в добра форма. По крилата отново ще са Димитров и Мохамед, а в средата на терена ще действат Даске и някой измежду Славчев и Юруков, а Райнов ще бъде запазен за важния двубой с Берое за Купата на България на 3 март.