Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев сподели мнението си пред „Тема Спорт“ за последния двубой на сините срещу Етър.

Славният нападател на столичани говори за представянето на тима в нападение. Той заяви, че Левски го чака труден двубой срещу ФК ЦСКА 1948.

Г-н Вълчев, Левски не успя да победи Етър във Велико Търново. Какво не достигна на сините, за да стигнат до успеха срещу последния в първенството?
- Отново грешка на Левски, както и в предишния мач с Монтана, беше бавната игра. Топката се връща назад, разиграва се по ширината и така отборът не може да направи няколко бързи атаки. Очевидно е, че играта не върви, но дали и това не са възможностите на тези футболисти!? В защита също се пропукват лесно. В средата се вижда, че няма разиграващ халф, така да се каже, липсва човекът, който да връзва играта. Старите грешки отново се виждат – не се създават много положения. Срещу Етър може да се каже, че имаше едно на Найджъл Роберта с глава – не успя да я вкара. И като не подаде на Божинов. Когато противникът упражнява дълбока преса, Левски не може да избяга от нея. Особено през второто полувреме срещу виолетовите, сините не можеха да изкарат топката и да се изнесат по-напред. Може да се каже, че Етър игра по-добре от Левски.

Как ви се видя представянето в нападение, след като бяха създадени малко голови опасности. Не ви ли се струва, че Найджъл Робърта оставаше често изолиран?
- Защо да беше изолиран? Имаше подавания към него, изпусна едно-две положения, но пак ще се повторя – от пресата на Етър Левски не можеше да изкара топката напред. Болярите играеха по просто – изритваха топката, техен футболист се преборваше за нея, почти винаги печелеха въздушните двубои и я отклоняваха към свой съотборник. В това отношение Левски отстъпваше в борбата за първа и втора топка. Малко са създадените положения, няма кой да измисли нещо. Крайните бранители не се включваха от задна позиция да атакуват. Липсваха и центриранията.

Малко игрово време имаше Билал Бари срещу Етър. Какво е мнението ви за този нападател?
- Все още не може да се даде оценка за него. В Монтана направи впечатление с изявите си. Но пак трябва да говорим едно и също, че в Левски е съвсем друго. Ако Робърта не бъде продаден, трябва да се промени схемата на игра и да се играе с двама централни нападатели, за да има място за него. Но това е по-трудно. Вече ги няма по-слабите отбори, защото в момента Левски е на тяхното ниво. Явно са преценили, че Бари има качества, но ако не продадат Робърта, ще е лошо за него.

Славиша Стоянович заяви, че има голям избор в нападение. Има ли достойни заместници на Робърта?
- Заместници могат да са му Стивън Петков и Валери Божинов. Не знам защо първият не игра срещу Етър, след като вкара гол в мача с Монтана. Много интересно. Двамата заедно с Бари са на едно ниво. Няма да могат да заместят Робърта. Не че и той е превъзходен в момента.

Трябва ли да се даде време за сработването на отбора?
- Какво време ти трябва, ако си добър футболист?! Имаш ли класа, са ти необходими един-два мача, за да се впишеш в отбора. Колко да чакаме? Два месеца ли? Ще приключи първенството.

Предстои двубой с ФК ЦСКА 1948, какви са очакванията ви?
- Ще бъде труден двубой. Левски ще е голям дразнител за ЦСКА 1948. Предполагам, че сините отново ще играят предпазливо. Дано в този мач не изпуснат моментите за бързи атаки или контраатаки. По този начин ще има повече пространства. Ще се играе по-затворено с изчакване на правилния момент за създаване на голови опасности. ЦСКА 1948 не е слаб отбор.