В САЩ останаха изненадани, че от Ди Си Юнайтед предприемат пътуване до София във финален опит да си осигурят усугите на Найджъл Робърта, пише "Тема спорт". Според местните медии, за да се стигне до идване в България в условията на глобална пандемия, то нещата са повече от сериозни.

"Представители на Ди Си Юнайтед ще се срещнат лично с Найджъл Робърта. Клубът направи изключения с оглед на ситуацията с COVID-19 и организира цяла експедиция, за да го наблюдава, а след това да го ангажира. Ще видим дали ще сработи", пише журналистът Пабло Иглесиас Магуер. 

Сайтът blackandred united.com пък съобщава: "Ако Юнайтед е уредил среща с играча очи в очи, то звучи, че те наистина всячески се опитват да го привлекат. Те са уверени, че могат да доведат нещата до край. Предстои да видим дали ще успеят да убедят 23-годишния нападател да дойде във Вашингтон от Левски". 

В Америка явно са убедени, че сините вече са приели офертата за Робърта, а най-голямото предизвикателство пред Ди Си Юнайтед е да убеди нападателя, че си струва да заиграе в Америка.