Стойчо Стоев бе гост в "Студио Дерби", където бившият треньор на Левски сподели мнението си за случващото се на "Герена".

"Очаквах, че след напускането на бившия собственик на Левски, клубът ще преживее сериозен финансов колапс. В един момент се започна с много юноши и бивши футболисти. Взе се и някой и друг чужденец. Липсата на пари води и до грешки, защото не можеш да вземеш качество", заяви Стоев.

"Левски ще извърви своята Голгота до лятото. Място в шестицата е илюзорно. Феновете ще искат стабилизиране на отбора през следващия сезон. Такъв голям тим трябва да стои по-добре, но дали ще се намерят необходимите пари, за да се стъпи на по-добра основа, не знам.

Тази година беше да се изгради ядро, но такова не виждам. Левски много лъкатуши. През следващата година ще е много трудно и ще има недоволство от феновете. Привържениците помогнаха много, но ще искат отборът да покаже по-добро представяне през следващата година.

Най-неправилното нещо в школите е да се работи за успехи, а трябва да се създават футболисти. Не трябва да се гледат титлите и купите в ДЮШ. Всеки фен иска да има играчи от школата, но младите футболисти, когато отидат в първия тим, се вижда, че нещо им липсва. Някъде се бърка преди това.

Има много кадърни треньори в школите. Правилната работа ще изгради сериозни отбори и качествен национален тим", коментира бившият треньор на "сините".