В Берое не изключват вариант дузпи да решат двубоя с Левски от 1/8-финалите за Купата на България, пише "Труд". Най-интригуващият сблъсък от тази фаза на турнира е днес от 18 часа на стадион „Георги Аспарухов“. 

Победителят ще стане ясен в един мач, а „зелено-белите“ наблегнаха на изпълнения от бялата точка. Заниманието обаче се е състояло на базата на клуба, а не в столицата, където тимът тренира в навечерието на възловия двубой. 

Премии за победа над „сините“ не са предвидени. Такава ще има единствено при триумф на отбора на Димитър Димитров в турнира. Именно дузпи пък белязаха последния мач на треньора на съперника Славиша Стоянович в турнира. 

През есента на 2018 година Левски отпадна драматично от Черно море след 2:2 в редовното време и 4:5 при изпълненията от бялата точка. От онзи състав на „сините“ сега в отбора е единствено Ивайло Найденов, загубил титулярното си място през пролетта. Единственият успех на словенеца в надпреварата си остава 6:0 над Атлетик (Куклен). 

Сега Левски е лишен от голяма част от доскорошните си изпълнители на дузпи. Паулиньо бе продаден през зимата, а братята Цоневи са контузени. Новият титулярен страж Звонимир Микулич пък има 5 спасявания от бялата точка в кариерата си при 31 изпълнения.