Димитър Димитров ще се изправи с четвърти отбор срещу Левски за Купата на България. До момента Херо един път е елиминирал сините. Това се случва още в първия им сблъсък - през сезон 1994/95, припомня "Тема спорт". 

Тогава сините мачкат наред в първенството, но катастрофират за купата срещу новака в тогавашния елит Нефтохимик. 2:2 в Бургас подклажда измамното усещане на столичани, че предстои протоколен реванш. Чувството се усилва и от привидно примиренческите изказвания на младия Димитров, който тепърва гради име в професията. 

"Отписали сме купата", обявява Херо и казва, че в София ще използва играчи с 1-2 мача в А група. На въдицата му се хваща светилото в занаята Георги Василев-Гочето, който в ответния двубой срещу бургазлии дава почивка на титулярите Емил Кременлиев, Златко Янков, Цанко Цветанов, Даниел Боримиров и Станимир Стоилов. Херо обаче пуска един пределно мотивиран тим срещу отпуснатия фаворит и резултатът е налице - 3:2 за гостите с решителен гол на Петър Янков. 

"Левски цамбурна в нафтата", е експресивното заглавие на спортен вестник на следващия ден…

През 2002/03 обаче сините елиминират водения от Димитров Локомотив Пловдив на 1/4-финалите, а след това печелят и трофея - на финала бият с 2:1 Литекс.

При последната купа на Левски - през 2007 година, тимът отново се налага над отбор на Херо. Тогава столичани бият с 1:0 Черноморец след продължения на "Лазур", като попадението бележи Валери Домовчийски. По-късно в надпреварата сините грабват трофея, биейки с продължение и Литекс на финала.

До момента тенденцията е такава, че ако Левски елиминира тим на Димитров, то вдига и купата. Може ли това да се случи и този сезон?