Защитникът на Левски Матео Стаматов продължава да лекува контузия. Бранителят даде интервю за "Гонг", в което говори за травмата си и престоя на "Герена". 

Матео, има ли шанс да те видим скоро в игра?

- Скоро не бих казал. В момента още имам шина на крака, имобилизиран е вече трета седмица. Следващата седмица трябва да я сваля и да започна раздвижване. От първия момент съм под наблюдението на известния лекар д-р Рамон Кугат, с когото се познаваме отдавна. Поддържаме връзка от момента, в който той ми направи операция преди години, когато играех в Еспаньол. Той иска поне 1-2 седмици да следи ежедневно как реагира коляното на натоварванията и тогава ще решим дали ще остана още или ще се върна в София. Но възстановяването ще отнеме поне 20 дни. Трябва търпение и упоритост. Нищо не може да ме спре да постигна целите си.

Притеснява ли те привличането на Файсал Рерас, който играе на твоя пост в Левски през пролетта?

- Не, винаги съм обичал кокуренцията. Тя ме кара да давам максимума от себе си и така се развивам. В Еспаньол всяка година докарваха много нови играчи и съм свикнал да се боря за мястото си. Освен това аз мога да играя и на друга позиция - като външен халф в лявата зона.

Гледаш ли мачовете на Левски по телевизията?

- Разбира се. Много се радвах, когато отстранихме Берое за Купата на България. Отборът се представи стабилно в защита, този път си вкарахме и положенията и заслужено сме в следващия кръг.

Има ли промяна в играта на Левски под ръководството на Славиша Стоянович?

- Голяма. Той работи много добре и отборът тепърва ще прави крачки напред. И ако в първенството трудно наваксваме изоставането, в турнира за Купата имаме всички шансове да сме победители. Надявам се и аз да мога да дам своя принос.

Идването ти в Левски през пролетта беше изненадващо. Как се стигна до преминаването ти на "Герена" и съжаляваш ли, че подписа с клуба в този доста труден момент?

- Не съжалявам, че избрах Левски. Този трансфер е крачка напред в кариерата ми. Освен това трудностите, с които се сблъсках, много ми помогнаха ми да се развия и като човек. Пламен Михов е човекът, който ми помогна да заиграя в Левски. Той ме откри в Испания още като юноша и това беше в основата на повиквателните ми за нациналните отбори до 17 г. и до 19 г. Имам му голямо доверие, на него разчитам и занапред, защото нямам мениджър, след като се разделихме с Лъчезар Танев.

Договорът ти изтича това лято. Имаш ли вече предложение за нов договор или мислиш за ново предизвикателство?

- Още нищо още не сме говорили с ръководството. Това не ме притеснява, защото на дневен ред е да се възстановява и да играя отново. Само това ме вълнува, темата за други оферти не искам да коментирам.

Има ли човек, който ти е най-голямата опора във футбола?

- Баба ми е е най-големият ми фен . Гледа всеки мой мач още от детските ми години, вече разбира доста и от играта. Винаги ме е подкрепяла, както и моите родители, които ми помагат.

Футболистите обикновено казват, че не са фенове, но винаги имат предпочитания към някой отбор.

- Така е и моят любим отбор е Реал Мадрид. Бил съм част от Еспаньол и няма как да симпатизирам на Барселона. Двата отбора са големи врагове, затова от малък съм фен на Реал Мадрид.