Новото ръководство на Левски успя да осъществи целите си - да се отърве от играчите с големи заплати, а покрай тях да си осигури средства и от останалите конвертируеми имена.

Първи при изходящите трансфери повлече крак Иван Горанов. Националът подписа с Шарлероа през лятото. След това дойде ред и на Стайн Спиерингс. Нидерландецът бе спазарен с Тулуза, където в момента прави фурор с представянето си.

Малка засечка се получи със Станислав Иванов, който отказа да премине в Ерцгебирге Ауе. Крилото дори бе извадено от състава и се завърна там, след като се стигна до сделка между „сините“ и Чикаго Файър, която влезе в сила през януари.

През зимата още един от основните играчи опразни съблекалнята - Паулиньо. Бразилецът, който вземаше най-голямата заплата от около 27 000 евро, бе продаден в ОАЕ.

Така на сергията останаха две имена - Найджъл Робърта и Насиру Мохамед. Вече е ясно, че „сините“ се разделят и с Робърта, но на този етап раздялата с Мохамед изглежда като „Мисията невъзможна“.

Ганаецът с шведски паспорт така и не може да разкрие потенциала си на „Герена“. Логично, няма и много кандидати за подписа му. Самият той отказа да се върне в Швеция под наем, защото тук се чувствал по-добре, пише "Тема спорт". В момента той остава номер 1 по заплата - 17 000 евро.