Левски почти си гарантира оставането в елита, клубът отпадна от битката за купата и има на разположение доста играчи, които на книга би трябвало да могат да заместят Найджъл Робърта. 

Това са и мотивите на ръководството за трансфера на нидерландеца. Сега за мястото му на върха на атаката ще се борят шестима души, пише "Тема спорт". 

За този пост Славиша Стоянович разполага с най-опитния в състава Валери Божинов, Стивън Петков, Илия Димитров, взетият през зимата от Монтана Билал Бари, както и младоците Мартин и Марин Петкови.  Лошото за треньора е, че през пролетта Робърта вкара 4 шампионатни гола, а изброените играчи имат общо 2 пъти по-малко. 

35-годишният Валери Божинов е без попадение в 6 двубоя от първенството. Със същите показатели е и Илия Димитров (24 г.). Билал Бари (23 г.) и Марин Петков (17 г.) все още нямат гол за Левски в първенството. Мартин Петков (18 г.) и Стивън Петков (25 г.) пък имат по едно шампионатно попадение в 11 срещи. Тоест заместването на Роберта ще бъде много трудно.