Треньорът на Левски Славиша Стоянович ще започне да налага 17-годишния нападател Марин Петков. Това е желанието на ръководството на сините, а също и на феновете. Младокът направи силна подготовка и вкара гол.

След това обаче в официалните мачове за 2021 година той дълго време бе игнориран и не получаваше игрови минути. Първият му двубой през пролетта бе гостуването на Славия в четвъртфиналите за Купата на България, загубен с 2:1, пише "Тема спорт". Марин се появи на терена в 80-ата минута на срещата и малко след това успя да изравни за 1:1. До края на редовното време обаче защитата на Левски се пропука отново и се стигна до загубата.

В следващия двубой – срещу белите на „Овча купел“ за първенство, Петков пак бе на скамейката, преди да се появи на терена в края. Включването му отново бе решително. Именно младокът асистира за победното попадение на Найджъл Роберта. Така той показа, че има хляб в него и си струва да му бъде гласувано доверие.

С тези си изяви Марин си заслужи повиквателна за националния отбор до 19 години. В негово лице, както и в това на Мартин Петков в Левски виждат следващите играчи, които могат да бъдат развити, а след това продадени. Два от последните три изходящи трансфера на Левски са именно на млади играчи – Станислав Иванов (21 г.) и Найджъл Роберта (23 г.).

През тази пролет и друг млад играч на столичани получава повече игрово време – халфът Илия Юруков.