Бившият нападател на Левски Найджъл Робърта заяви, че напуска "сините" със смесени чувства.

Нидерландецът коментира своя трансфер в предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт.

„Тръгвам си със смесени чувства. Щастлив съм, че направих този трансфер. Това е следващата стъпка в моята кариера. Имам добри отношения със всички тук. Не беше лесно да взема това решение, но мисля, че това е правилното решение за моята кариера. Пожелаха ми успех, а аз им пожелах късмет. Ще гледам мачовете, ще бъда с отбора. Оставам фен на Левски”, коментира Робърта.

„Досега сезонът беше много труден за нас. Никой не го е очаквал. Дано момчетата продължат да играят като в последните мачове. Ще вземат много точки. Когато дойдох в България нещата бяха различни. За първи път излязох от Нидерландия. Приеха ме добре и харесах София веднага. Това е нещото, което ще ми липсва."

"Винаги съм бил уверен в моите възможности. Работя здраво и знам, че нещата все някога ще се получат. Започнах да вкарвам и това бе добре за Левски. Надявам се, че нещата ще продължат така."

"Моята кариера започна във Фейенорд, но тук изградих нещо различно. Научих се какво е трудно. Научих се какво е да бъдеш важен за отбора. Това ме направим по-добър."

"Валери Божинов е добър човек. Той носи духа на отбора и държи момчетата будни. Бяхме конкуренти, но винаги съм се опитвал да върша своята работа на терена и треньорът да решава. Надявам се да продължа да се развивам и  да бъда важен играч, както бях в Левски."

"Не искам да говоря за цифри, защото накрая нещата стават по друг начин.Моята работа е да бележа и ще се опитам да вкарам възможно най-много. В бъдещето всичко е възможно, Левски винаги ще остане в сърцето му. Ако вратата за мен в Левски е отворена, може да стане някой ден.  Аз обичам Левски и искам да кажа на феновете „Благодаря и само Левски”, завърши Робърта.