Левски се сблъска с нов проблем в подготовката си за заключителната част от редовния сезон и началото на плейофите в efbet Лигата, отбелязва „Мач Телеграф“.

Този път не става за финансови затруднения или контузени играчи, тъй като това се превърна в ежедневие на „Герена“. Проблемът на „сините“ е със започналия на 13 април мюсюлмански празничен месец Рамазан.

През този период всички ревностни последователи на Аллах се пречистват, спазвайки строги пости. Те не ядат и пиян нищо през светлата част на денонощието, която става все по-дълга.

В Левски строг пост ще спазват мароканецът Фейсал Рерас и ганаецът Насиру Мохамед. Въпреки интензивните тренировки и решаващите мачове през три дни, двамата няма да направят никакъв компромис заради професията си и ще спазват стриктните правила на Рамазана.

Това означава, че Рерас и Мохамед няма да са в пълноценна форма в предстоящите срещи с Лудогорец, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, както и в първите срещи от плейофния цикъл.

Нападателят Билал Бари, който също е мароканец, но е роден във Франция и не спазва стриктно каноните на исляма. Възстановеният от контузия Ребин Сулака, който е от иракско-кюрдски произход, също няма да създаде проблем в това отношение. Той е католически християнин.