Финансовата криза в Левски се задълбочава, след като стана ясно, че голяма част от чужденците с дали клуба на ФИФА за неизплатени заплати от началото на годината.

Това са три възнаграждения, скоро ще станат четири. Играчите вече имат право да разтрогнат договорите си по вина на клуба, което ще създаде допълнителни проблеми за "сините".

Ако чуждестранните състезатели докажат пред УЕФА, че клубът им дължи две или повече заплати, Левски ще има срок от 2 седмици, за да се разплати с тях, пише "Тема спорт". Ако това не се случи, те могат да заведат и съдебни искове.

На "Герена" са сигурни, че това няма да се случи. В клуба очакват първия транш от трансфера на Найджъл Робърта в САЩ. Той бе продаден за 1,2 милиона долара, като 70% от парите ще бъдат получени сега, а втората вноска ще е следващата година.

При получаване на приходите от сделката за Робърта, ръководството на клуба ще погаси част от задълженията си към отбора, както и към бивши свои футболисти и ръководители.

В сряда членът на Надзорния съвет на Левски Константин Папазов обяви, че играчите проявяват разбиране към ситуацията, но явно не с всички чужденци е така.

Снимка: Lap.bg