Бившият национал Валери Божинов заяви, че в Левски е имало бунтове за пари и добави, че най-голямото богатство на клуба са милионите му фенове. Нападателят даде интервю пред Диема, в което се сбогува със "сините". Ето какво каза той:

„За мен е важно, че завършихме сезона с победа. Беше много труден сезон за всички. Лично аз показах, че имам място в Левски. Никога не съм правил проблеми, Левски е бил над всичко. Беше важно да покажа, че имам място там. Левски ми е на сърце и искам да благодаря на феновете за всичко през последната над година. Лично аз се поклонявам пред цяла „синя“ България, защото без тях щеше да е много тежко“, започна стрелецът.

„Не съм водил разговори със Сираков, доста неща се случват в последните дни. Той каза хубави неща и се надявам това да е истина. Аз съм убеден, че Сираков ще направи всичко възможно, за да спасят Левски. Знам, че му е било трудно. Пожелавам от все сърце да върне Левски там, където му е мястото. Ще съм найщастливия човек. През последната година трудностите бяха много, но при мисълта за милионите фенове тренирахме и играхме, защото Левски е над всичко“.

„Ще е нужно време. Ще тръгнем на практика от нулата. Говорим за създаването на колектив, стадион и влагане на средства в школата. Левски е велик клуб и историята показва, че той трябва да се бори за челните места. Изискванията на феновете са огромни и това е нормално. Ще има план, за да се върне Левски там, където трябва“.

„Говорили сме си за фалит, но в съблекалнята сме оптимисти. Минавало ни е през главите като възможност, но нашите фенове показаха, че когато е трудно, те са там. Благодаря на момчетата, тъй като те стиснаха зъби в тези много тежки моменти. Имаше бунтове за пари, но след разговори успяхме да запазим колектива. Нямаше разграничения на българи и чужденци. Те направиха голям компромис“.

„Не крия, че искам да остана до края в Левски, но не зависи всичко от мен. От това, което чувам и смятам, господин Стоилов би бил най-удачният избор за треньор. Ако не остана на „Герена“, то ще пожелая всичко най-хубаво на клуба. Никога не е имало конфликт със Стоянович. Благодаря на господин Сираков, че ми даде шанс, защото една година никога не съм оставал в Левски. Аз съм на 35 години и е хубаво да се дава шанс на нашите млади кадри“.

„Нормално е да имам какво да дам, но е важно под каква форма ще е това. Важно е да има лидери, които да държат здрава съблекалнята. Славиша имаше големи здравословни проблеми, мина през много проблеми в последните месеци. Разделихме се с добро и ни пожела успех. За съжаление му се случиха доста лоши неща, които не пожелавам на никого“.

„Хората показаха, че винаги ще са до Левски, с или без купи и трофеи. Честито на Лудогорец и ЦСКА за трофеите, но това, което има Левски го няма никой – обичта на феновете“, завърши Божинов.