Черно море започва лятна подготовка на 16 юни, съобщи за "Петел" Илиан Илиев.

"Времето за почивка е малко. БФС трябваше да помисли за футболистите, хубаво беше те да имат повечко време да отдъхнат и да се възстановят след тежкия сезон, а след това да се подготвят добре за новото първенство.

Когато футболистите са в оптимално функционално състояние, се създават предпоставки и за по-качествени мачове. Миналия сезон първенството започна август, но се справихме, сега не зная защо се бърза толкова", каза Илиев.

"През първата седмица на подготовката ще тренираме във Варна, а на 23-ти юни пътуваме за лагер в Банско. Цялата програма от лятната подготовка и всички контролни срещи ще бъдат обявени на по-късен етап.

На този етап не сме привлекли нови попълнения, тъй като още не е ясно с колко играчи ще се разделим. Със сигурност ще има напуснали, към някои наши играчи има интерес и от чужбина. Но още се водят преговори", допълни треньорът на "моряците".

Той взе отношение по актуалната новина от деня - евентуален трансфер на неговия син Илиан Илиев-младши в Левски.

"Аз не зная откъде идват тези информации, но в тях няма нищо вярно и не смятам да коментирам спекулации. Наскоро Илиан подиса нов двугодишен договор с Черно море. Към него има интерес от чужбина. Мисля, че той и други наши юноши, като Виктор Попов и Иван Дюлгеров, за които също има запитвания, ако един ден си тръгнат от "Тича", ще последват примера на Мартин Минчев и следващият им клуб ще бъде от чужбина", завърши Илиан Илиев.