Благой Георгиев да е новият силен човек в Левски. На това държи кандидатът да поеме издръжката на "синия" клуб Джоузеф Диксън, съобщава "24 часа".

Бившият национал направи връзката между британския бизнесмен и настоящия собственик на 26-кратните шампиони Наско Сираков.

Георгиев е довереното лице на Диксън у нас и идеята е всичко на "Герена" да се случва след негов подпис или одобрение. Утре се очаква документ, който би трябвало да доведе до финализиране на сделката.

Това е банскова гаранция за над 200 милиона долара, които чрез фирмите си Диксън смята да инвестира като начало в "синия" клуб. Почти цялата сума е предвидена за първостепенната задача в плана на британския бизнесмен за развитието на Левски. Това е построяването на чисто нов модерен стадион на мястото на сегашното съоръжение в столичния квартал "Подуяне".

Диксън е в България от миналата седмица и преговаря ежедневно със Сираков за сделката. Той се срещна и с треньора Станимир Столилов, когото Наско е поканил да се завърне на "Герена".

Снимка: Lap.bg