Джоузеф Диксън е показал банкова гаранция от 200 000 000 долара, както беше обещал, а така изпълни едно от условията по сделката за покупката на Левски. Другата важна крачка на британеца е да даде 3 500 000 долара капаро.

Парите трябва да бъдат преведени по сметката на клуба преди Диксън да получи акциите. Въпросната сума е жизненоважна за Левски, защото чрез нея ще бъдат платени куп забавени пари на футболисти, треньори и служители, както и просрочени дългове към държавните институции. Ако това не бъде направено в най-кратки срокове, „сините“ ще загубят професионалния си лиценз и ще трябва да играят в Трета лига през новия сезон.

Самият Диксън обаче също има условия, които Левски трябва да изпълни, за да стане сделката. Основното му такова е Наско Сираков да му гарантира, че областната управа на София ще позволи мащабните строителни дейности на „Герена“, които да включват изграждането на изцяло нов стадион и Мол, чрез които Джоузеф да си върне един ден инвестициите.

„Мач Телеграф“ съобщава, че друго условие на британеца е Павел Колев да остане на работа в клуба. Диксън бил впечатлен от знанията на изпълнителния директор в оставка. Припомняме, че Колев към момента работи и за УЕФА, но помага на Левски в този тежък момент, защото е обещал да остане, докато не му намерят заместник.

Понастоящем преговорите между Джоузеф Диксън и Левски са в 48-часова ваканция. Двете страни за последно са водили разговори в петък, а ще продължат в понеделник. За уикенда британецът отиде до родното Черноморие, а с него е и Благой Георгиев. Има голяма вероятност именно юношата на Славия да стане шеф на „Герена“, ако Диксън вземе акциите на клуба.