Евентуалният нов собственик на Левски Джо Диксън смело обяви, че има желание да изгради нов стадион за “сините”, както и мол в близост до съоръжението. Диксън заяви още, че документацията вече е оформена и подписването им е въпрос на формалност. 

“Знам, че има особен интерес към ситуацията с Левски и мисля, че най-лесният начин да успокоя всички е да дам тази пресконференция. Преговаряме от около шест месеца. Това е най-голямата спортна марка в държавата".

"Идеята е да инвестираме значителни средства в изграждането на нов стадион и мол на това място. Гледаме на тази инвестиция като дългосрочна с идеята този клуб да се самоиздържа. Независимо дали аз съм собственик или аз важното е сам клубът да се издържа”, каза Диксън. 

“Мои партньори са финансови институции в САЩ и те са готови да ме подкрепят за тази финансова операция. Искам да ви кажа, че никоя щатска финансова институция няма да отпусне такива средства, ако нямат сигурност в проекта и в човека, който го ръководи".

"Вече съм дал необходимата документация, за да се придвижи напред. Доколкото ми казаха адвокатите всичко е готово и остават само формалности. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано в САЩ, което е моя собственост и се контролира от мен”, каза Диксън.

"Имена не казвам. Шеговито ли ви звучи всичко това? Защо тогава съм тук? Взимам клуб на ръба на фалита! Какво правя тук, ако е шеговито? Действията говорят повече от думите. Разбирам ви, че имате опасения. Няма да давам много пресконференции занапред".

"В Левски знаят, че имам средствата и съм готов. Сериозен съм. Имам подкрепа от Левски и държавата. Дано имам и от страна на феновете. Ако кажа имена, има опасност сделката да не стане факт. В клуба знаят имената. Левски е голяма марка. Най-голямата в страната. Ок?"

"Ще инвестираме в инфраструктурата. 250 милиона долара ще инвестираме в България! Кой би го направил? Оценили сме риска. Вярваме, че има смисъл да го направим. Не е на шега, не го правим за забавление. Реално е да имаме значителни приходи и печалби след построяването на стадиона", добави Диксън.