Бившият водещ в БНТ Марио Гаврилов направи любопитен коментар относно Джо Диксън, който е спяган за нов собственик на Левски. Гаврилов говори пред 7/8 ТВ.

"Като го гледах този човек как говори - "аз, аз, аз", за оценка на риска и за инвестиции, ми хрумна веднага за една страхотна сцена във филма Мисия "Лондон", където една фалшива кралица се представяше за британската кралица. Аз лично с този човек като го слушам, терминологията, която използва, начина по който структурира, не бих влязъл в сделка за 5 лева".

"Личното ми усещане е, че той е поставено лице. Още повече, че сега докато чаках прочетох едни данни от Bird.bg, които са направили справка в търговския регистър във Великобритания и там този човек, който говори за милионни отношения с банки, притежава две компании. В едната от тях има капитал 1 паунд, а в другата има капитал 2 паунда, тъй като е съдружник там с китайци".

"В момента банките са препълнени от кеш, но този човек не говори като такъв, който му е ясно как се структурира проект, как се преценява риска. На мен така ми звучи, може да не съм прав. Нито съм в дълбочината на тази сделка, нито нищо, но самият факт, че човек, който говори за инвестиция от 250 милиона, има две компании с общо 3 паунда капитал, това е несериозно".

"Така ми се струва на мен. В Англия има един много разпространен бизнес - срещу добро заплащане отдаване на самоличност. Аз наистина допускам, че той може да е поставено лице на някого. Да се регистрира тази компания чрез сложни връзки в някоя офшорна зона, и крайният собственик да е друг, а той просто да е нает тука да изиграе този театър", каза Гаврилов.