Христос Шелис, привлеченият през лятото централен бранител в "Левски", коментира първите си впечатления от "сините" и българския футбол. 21-годишният защитник дебютира срещу "Славия" през уикенда при загубата с 1:2. 

"Първите ми впечатления са много добри - обяви националът на Кипър пред "Левски ТВ". - Хората и културата тук са много близки до тези в Кипър. Не усещам никаква разлика. Съотборниците ми ме приеха топло и бързо в отбора. Вярвам, че имаме добри шансове тази година. Срещу "Славия" беше първият ми мач пред публика след пандемията, а феновете бяха невероятни. Наистина са 12-ият играч на тима. За съжаление не успяхме да спечелим, но направихме един добър старт и можем да надградим представянето си в следващите мачове."

"Знаем, че ще бъде труден мач срещу "Ботев" (Враца). Знаем, че са млад отбор, който работи здраво. Ако вложим енергия и хъс, покажем потенциала и техниката на нашите играчи и повярваме в тима можем да вземем първа победа."

"Разговарях с няколко играчи. Разговарях и с Драган Михайлович, с когото сме играли заедно в АПОЕЛ и ако трябва да бъда честен, взех решението си сам на база всичко, което видях за публиката в интернет. Очаквах да видя многобройна публика и сега съм щастлив от избора си. Смятам, че сега имам шанса да се изградя като по-добър играч в "Левски". 

"Гледах няколко мача миналата година, тъй като имам приятели, които играха по това време в България. Знам, че ме очаква физическа игра с много тичане, много страст и борба. Затова избрах да дойда тук. Заради начина на игра. Смятам, че мога да се подобря много физически."

 

"Напуснах млад дома си. Още на 11 години се преместих в Солун за 4 години, след което преминах в "Арсенал" за около година. Отидох в "Гримзби", след това в "Шрозбъри". Там получих шанс да тренирам редонов с първия състав и получих минути игра. След това реших да изградя кариера в Европа и се завърнах в АПОЕЛ. Не беше лесно и представянето ни не беше добро, но вярвам, че се изградих като играч и характер. Сега вярвам, че мога да дам на "Левски" повече от себе си, за да помогна тимът да се завърне там, където му е мястото."