Ботев Враца победи с 2:0 Левски в мач от 2-ия кръг на efbet Лига.

В герой за домакините се превърна Дориан Бабунски, който заби и двата гола във вратата на Николай Михайлов. 24-годишният северномакедонец, който може да се похвали с престой в школата на Реал Мадрид, откри резултата още в 5-ата минута.

В 58-ата Бабунски вкара от дузпа, която беше извършена от Георги Александров за фаул именно срещу звездата на Ботев. В края на първото полувреме пък Борислав Цонев изпусна удар от бялата точка за Левски, а преди това гол на Балил Бари беше правилно отменен за засада. Другата лоша новина за Живко Миланов е контузията на Цонев, който беше заменен принудително в началото на второто полувреме.

В класирането Левски е дъното преди изиграването на останалите мачове от кръга. "Сините" са с нулев актив и голова разлика 1:3. Ботев събра 4 т., колкото има и Славия.


 В 5-та минута Дориан Бабунски даде преднина на домакините, след като беше точен с глава.  

Левски нямаше чисти положения до 20-та минута и не успяваха да достигнат до ситуация за гол пред вратата на Красимир Костов. 

В 21-та минута Билал Бари вкара топката във вратата на Ботев след центриране от пряк свободен удар. Нападателят обаче бе зад защитата и бе отсъдена засада. Впоследствие проверката с ВАР потвърди правотата на съдийското решение.

Мирослав Маринов застраши вратата на Левски в 33-та минута, когато Христос Шелис сбърка при изнасянето на топката. Маринов пресече паса и напредна. Изстрелът му бе добър, но Михайлов плонжира и изби в ъглов удар.

"Сините" получиха правото да изпълнят дузпа в 38-та минута. Здравко Димитров бе свален на тревата след контакт с Мартин Николов. Съдията не отсъди нищо, но получи помощ от ВАР, след което даде 11-метров наказателен удар. Борислав Цонев застана зад топката, но Красимир Костов реагира и спаси неговия удар.

В началото на втората част Борислав Цонев напусна контузен за сметка на Андриан Краев. В 58-та минута Георги Александров извърши фаул срещу Бабунски в наказателното поле. Станимир Тренчев отсъди 11-метров наказателен удар и потърпевшият реализира за 2:0.

Здравко Димитров опита да намали за Левски в 73-та минута, когато имаше добра възможност от пряк свободен удар, но изстрелът му се отби в стената и излезе в ъглов удар.

До края "сините" упражниха натиск, но до нови голове не се стигна.

Ботев Враца - Левски 2:0

Голмайстор:  2:0 Бабунски (5, 58-д)

Ботев: Красимир Костов, Костадин Ничев, Илия Миланов, Мартин Николов, Валери Христов, Йоан Бауренски, Сержио Силва, Виктор Василев, Красимир Тодоров, Мирослав Маринов, Дориан Бабунски

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Христос Шелис, Георги Александров, Иван Горанов, Симеон Славчев, Мартин Петков, Марин Петков, Здравко Димитров, Борислав Цонев, Билал Бари