Левски стартира сезона с две загуби и напрежението на "Герена" очаквано се покачва. В събота сините паднаха с 0:2 при гостуването на младия тим на Ботев Враца, а играта им бе под всякаква критика.

Столичани така и не създадоха чисто голово положения през двубоя. За капак пропуснаха и дузпа - вратарят Красимир Костов отрази изстрела от бялата точка на Борислав Цонев.

Изключително слабото представяне започва да клати стола на младия треньор Живко Миланов.

Ръководството на клуба вече се оглежда за наставник, на когото най-вероятно ще му се наложи да вади тима от сериозна криза - както на резултаяти, така и на игра, пише "Тема спорт".

В неделя, 8 август, Левски приема Арда. Двубоят е от 15 часа и при нов провал нищо чудно Живко Миланов да си събере багажа. Той вече намекна, че може и да подаде оставка.

"Най-нормалното нещо е да съм виновен аз, ако отборът не върви. И аз бих си поел отговорността. Но продължавам да вярвам в тези момчета и съм сигурен, че ще дойдат по-добри дни за тях", заяви Миланов след загубата от Ботев Враца.

Всъщност дълго време въобще не бе сигурно, че Живко ще е треньор на Левски през сезона. План А на собственика Наско Сираков бе връщането на "Георги Аспарухов" на Станимир Стоилов.

Разговори с Мъри бяха водени, като в един момент той дори правеше планове за лятна селекция.

Той щеше да поеме тима, ако мажоритарният пакет акции на Левски премине в ръцете на Джоузеф Диксън. Това обаче не се случи. Затова и Миланов от временен стана постоянен треньор на сините.