Наско Сираков, мажоритарният собственик на „Левски“, е стартирал преговори със „Септември“ (София) за халфа Димитър Костадинов. Проектонационалът на България е следен от „сините“ от известно време, но до момента двете страни не бяха водили официални разговори за 21-годишния футболист.

Желанието на столичния гранд е да вземе Костадинов под наем за един сезон. От „Септември“ не бързат да дават отговор, тъй като запитвания има и от чужбина. По-рано това лято оферта за офанзивния играч пристигна от Румъния, но тя не удовлетвори желанието на столичния клуб. Ситуацията следеше и ЦСКА по времето, когато треньор бе Любослав Пенев, пише "Труд". Бившият селекционер харесва качествата на Костадинов, а двамата работиха съвместно в „Царско село“, където той бе под наем през пролетта. И ЦСКА 1948 имаше амбиции за талантливия българин, но двете страни не намериха общ език по време на преговорите.

В края на миналия сезон бившият юношески национал получи повиквателна от селекционера на България Ясен Петров за мачовете със Словакия, Русия и Франция. Само дни по-късно Костадинов получи контузия в рамото по време на мач именно срещу „Левски“ и се размина с мечтан дебют за представителния ни тим. В началото на тази седмица полузащитникът поднови тренировки със „Септември“. Очаква се развитие по евентуалния му трансфер в посока „Левски“ да има след двубоя с „Арда“ в неделя.

До момента селекцията на „сините“ е с акцент върху родни играчи. През лятото на „Герена“ акостираха Христофор Хубчев, Иван Горанов и Георги Миланов. Единствено централният бранител Христофор Шелис е легионер. Но желанието на наставника Живко Миланов е да бъде привлечен поне още един защитник, който да е с по-голям опит. По всяка вероятност и той ще бъде чужденец. „Левски“ започна сезона с една от най-младите защити в първенството. В средата си партнират 20-годишният Георги Александров и 21-годишният Шелис, Ивайло Найденов е на 23, а Патрик-Габриел Галчев е 20-годишнен. Едва с връщането на Горанов (29 г.) възрастовата граница в защитната линия се покачи. В първите два двубоя през новия сезон именно играта в отбрана коства пораженията от „Славия“ (1:2) и „Ботев“ (Враца) – 0:2. На стадион „Георги Аспарухов“ не са се отказали и от амбициите да се подсилят с още един нападател.