Живко Миланов не е човекът за Левски. Това е ясно от всяка една гледна точка. Той няма нито качества, нито опит, за да бъде треньор на „сините“.

Дори и докато клубът е раздиран от финансови проблеми, Жиката стана треньор, защото нямаше кой друг да води отбора, докато титулярът Славиша Стоянович се лекуваше от COVID-19.

Впоследствие, отново по принуда, той изведе отбора за първа тренировка за новия сезон. За това си действие той дори не получи инструкции от собственика на „сините“ Наско Сираков, който по това време си мислеше, че наставник ще бъде Станимир Стоилов.

Всъщност Миланов няма почти никаква вина в случая. Той се опитва да помогне на Левски и е готов да го направи и без да получава заплата. Единствено може да търсим кусури при Жиката за самооценката му, която хич я няма.

На „Герена” твърдят, че той има солидно самочувствието, което меко казано не кореспондира с треньорските му умения. Ако можеше да се погледне реално отстрани, Миланов нямаше въобще да се натиска за треньорския пост, а в краен случай би трябвало да подаде оставка още след загубата от децата на Ботев Враца с 0:2.

„Сините“ нямат никакъв шанс да бъдат себе си с Миланов, а подкрепата към него може само да навреди на клуба. Тя е нищо повече от куп голи емоции, необлагородени от интелекта...

Реално към днешна дата има минимум 10 родни треньори, които биха свършили в пъти по-добра работа от Миланов на „Герена“. Говорим само за такива, които към момента са безработни и биха поели Левски дори и за нищожната за треньор на „сините“ заплата от 5 000 лева.

Материал на "Мач Телеграф"