Последното ново попълнение на Левски Гъоко Зайков направи първа тренировка със сините. Централният бранител се включи наравно с новите си съотборници и показа, че се намира в добра физическа форма.

Все още не е ясно дали треньорът Живко Миланов ще може да го използва срещу Ботев Пловдив. Сините ще получат необходимите документи в следващите дни, но младият специалист ще прецени дали да го включи в игра. Двубоят с жълто-черните е в петък от 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Добрата новина за треньорския щаб е, че след победата над Царско село няма нови контузени, а лекуващият травма Радослав Цонев се присъедини към тренировките на тима и ще бъде готов за двубоя с канарчетата.

Другият, който имаше проблеми и не участва в двубоя с царете - Христофор Хубчев, също се възстановява по план и по всяка вероятност ще бъде на разположение на Живко Миланов за двубоя в петък, пише "Тема спорт".

Лошата новина е, че Левски остава без нов централен нападател, след като Преслав Боруков подписа онзи ден договор с унгарския Залаегерсег. А другият набелязан Исмаил Иса не е желан от Наско Сираков, въпреки че Живко Миланов го иска.

През изминалия сезон Боруков игра в Етър и бе голмайстор на болярите. Нападателят имаше и уговорка с Левски, че ще подпише с тима от „Герена", ако не получи примамлива оферта от чужбина.

Той се срещна с Наско Сираков и трансферът в Левски щеше да е факт, ако не бе дошло предложението, което да удовлетвори визията му за развитие на неговата кариера, а целта му е да се завърне в Англия.

Боруков ще се прибере за кратко в България, за да си вземе багажа, и ще се присъедини към новите си съотборници в края на седмицата. Залаегерсег има равенство и загуба от началото на сезона в унгарския елит.