Левски записа едва втора победа от началото на сезона, след като надделя с 2:1 над Берое в мач от 6-ия кръг на efbet Лига, игран в София.

Христофор Хубчев изведе "сините" напред в 31-ата минута, но малко по-късно получи червен картон за безумно нарушение. В 43-ата минута обаче Борислав Цонев с истински шедьовър удвои преднината на домакините.

След почивката Берое натисна и Кийлън Лебон се разписа в 64-ата минута, но столичани удържаха крехкия си аванс и се поздравиха с успеха.

В класирането Левски вече има 6 точки и заема 9-то място. Старозагорци са на 6-та позиция с 9 т. В следващия кръг "сините" гостуват на Локомотив Пловдив, докато Царско село отива в Стара Загора.


Временният треньор на Левски Тодор Симов направи три промени в титулярния състав от тежката загуба с 1:3 от Ботев в Пловдив, след която Живко Миланов подаде оставка. Дебютантът Гьоко Зайков замени наказания Патрик-Габриел Галчев, който получи червен картон в "Коматево". Симеон Славчев отстъпи мястото си на възстановения Христофор Хубчев, докато Радослав Цонев игра вместо Мартин Петков. 

Треньорът на Берое Петър Колев не направи нито една промяна от успеха с 1:0 над Ботев Враца. Това означаваше, че ветеранът Мартин Камбуров е титуляр. Той вече има 253 гола в елита и изравни на върха в класацията Петър Жеков. Левски е една от любимите жертви на Камбуров, след като се е разписвал 25 пъти срещу "сините", с което подобри рекорда именно на Жеков за най-много попадения срещу 26-кратния шампион на България. Преди днешния мач, 22 от тях бяха за първенство, 3 за Купата на страната.

В 9-ата минута Билал Бари бе изведен с дълго подаване. Нападателят овладя и върна към Борислав Цонев. Последва шут от границата на наказателното поле, но отново неточен. Бе отсъдена и засада на Бари. Четвърт час след началото Бари проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, но Нордин Бакер не бе затруднен.

В 13-ата минута Георги Миланов центрира от фал. Вратарят Нордин Бакер излезе и улови топката, но я изпусна. Гьоко Зайков успя да стигне до топката, след което се строполи на земята, но Георги Кабаков не отсъди  дузпа.

В 17-ата минута Левски разви хубава атака по левия фланг. Георги Миланов проби и комбинира с Борислав Цонев. Билал Бари овладя, преодоля защитник и стреля от чиста позиция. Бакер обаче скъси дистанцията и се намеси решаващо. В средата на първата част Здравко Димитров стреля по земя, но Бакер спаси. Борислав Цонев добави, но в аут.

Половин час след началото логичното се случи и Левски излезе напред в резултата. Топката бе центрирана от пряк свободен удар. Новото попълнение Зайков отклони с глава към Хубчев, който плонжира и вкара за 1:0.  В 38-ата минута Левски остана с човек по-малко, след като голмайсторът Христофор Хубчев си изкара директен червен картон. Първоначално Георги Кабаков показа жълт картон, но след като разгледа ситуацията чрез ВАР извади червен картон.

Три минути преди почивката Левски удвои преднината си с красив гол. Борислав Цонев отне и с шут от дистанция матира Бакер. В 48-ата минута Алиун Фал бе изведен в наказателното поле. Той опита центриране към Мартин Камбуров. Голмайсторът бе блокиран от Зайков и не успя да нанесе точен удар към вратата на Ники Михайлов.

В 62-рата минута Серкан Юсеин стреля от границата на наказателното поле, но Николай Михайлов улови. Две минути по-късно гостите от Стара Загора намалиха изоставането си чрез Кийлън Лебон. Кийлън Лебон овладя около дъгата на наказателното поле и матира Николай Михайлов с удар в горния ляв ъгъл.

В 80-ата минута Мечев пробва удар от дистанция, но неточно. До края на мача двата тима размениха по няколко положения, но до нов гол не се стигна.

Левски - Берое 2:1

1:0 Хубчев (31), 2:0 Б. Цонев (42), 2:1 Лебон (64)

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Гьоко Зайков, Христос Шелис, Иван Горанов, Радослав Цонев, Христофор Хубчев, Георги Миланов, Борислав Цонев, Здравко Димитров, Билал Бари 

Берое: Нордин Бакер, Стив Фуртадо, Омар Сако, Камен Хаджиев, Христо Митев, Серкан Юсеин, Александър Цветков, Омар Камара, Кийлън Лебон, Абубакар Тунгара, Мартин Камбуров 

Червен картон: Хубчев 38' (Левски)