Мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков представи новия стар треньор на отбора Станимир Стоилов на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

"Изключително съм щастлив, че най-успешният треньор на Левски през последните години се завръща в клуба и то в най-тежкия момент за клуба. Вярвам, че това ще бъде повратна точка за клуба. Още веднъж: Благодаря ти, Мъри!", каза Сираков. Двукратният шампион с Левски като треньор Стоилов обяви, че чака подкрепа от феновете.

„Много съм щастлив да се върна в моя клуб. За съжаление желанията ми бяха да се вързна в по-ползотворна обстановка. Очаквах да бъде нов Левски с отбор, стадион, но тези 13 години, които съм отсъствал, се е рушило, отколкото да се гради. За мен Левски не е само работа, а основно е любов. Искам да благодаря на ръководството. Не очаквам да летим и да правим чудеса, но очаквам подкрепата на привържениците. Очаквам да има повече доверие в нашата работа. Много често взимам нестандартни решения и се е налагало да бъда по-остър в някои случаи, но бъдещето на Левски е най-важното", обясни специалистът.

"Ще действам с по-нови идеи. Ако мислите, че съм се предал и без цели, не е така. В тази съблекалня винаги трябва да има по-високи цели. Изоставаме от борбата за титлата и евентуално спечелване на Купата е на дневен ред. Знам, че един ден ще се случи, ако всички работим добре. Който не следва пътя, има други места. Навсякъде левскарят трябва да е за пример. През последните години нищо не се променяше. Безброй загуби за нас – 13 през миналата година, а предните 1-2 бяха немислими тук. трябва постепенно да се оправи това нещо, много хора генерират любов към Левски, но това трябва да се вижда на терена", заяви още цитираният от БНР Мъри.

"От утре се захващаме с по-сериозната работа. Левски е на много тежък и труден път и той е такъв, защото противниците ни – ЦСКА и Лудогорец, избягаха много напред във всяко едно отношение, а Лудогорец е изключително много напред със завършена база и стадион. ЦСКА има две участия в Европа, което е перфектно постижение и трябва да наваксаме това изоставане. Левски не може да си позволи дълги години да изостава. Няма да бъда щастлив, ако редуваме силни и слаби игри и ще търсим баланс. Ще опитаме да променим мисленето и начина."

"Няма да разчитам на Божинов, Хубчев и Славчев. Положението с Божинов не може да продължава така. Всеки го потупваше по рамото какъв голям левскар, но никой не го пуска в игра. На позицията на Хубчев пък имаме достатъчно изпълнители, а Славчев е преследван от доста контузии. Надявам се да покажат какви левскари си, когато се разделят с клуба", допълни Стоилов.