Левски иска да спечели Купата на България. Това заяви треньорът на "сините" Станимир Стоилов. Столичани, които имат рекордните 26 трофея от турнира, започват похода си утре с гостуване на Марек Дупница. Мачът от 1/16-финалите започва в 13.00 часа и Мъри даде пресконференция преди него.

Ето какво каза Станимир Стоилов:

"Всякакъв вид несериозно отношение в този мач може да ни създаде проблеми. Започваме да правим леки стъпки напред, трябва всеки мач да играем на максимума си. Ще опитаме да убедим футболистите в сериозността на срещата, трябва да приключим срещата по най-добрия мач. Нотка на подценяване не може да има, защото в последните години нямаме спечелени трофеи. 

Всичките играчи са дошли по средата на подготовката или не са правили подготовка, отборът не е водил подготвителен период, тренираме по-внимателно, в момента нищо не можем да направим, тренираме, за да вдигнем кондиционното си ниво, до зимата нищо не може да се направи, просто с мачовете трябва да дойде и подобряването на играта. Имам проблеми с играчите - на базата на слабата кондиция, се получават леки травми. Ники Михайлов, Миланов и Иван Горанов са с леки проблеми след последния мач, не смятам да пазя никого. Ако тези, които влязат, идеална възможност да покажат формата. 

Когато има Левски - ЦСКА не виждам какви проблеми могат да имат футболистите - дерби е, какъв по-голям мач? Темата "добре-зле" трябва да приключи, думата "проблем" не трябва да седи пред футболистите преди дерби. Нов нападател? Вярвам много на треньорската работа, с екипни действия могат да се подобрят много работи. Имахме много проблеми да решим в защита, в последния мач се подобри взаимодействието в защита. 

Темата за терените я започнах преди над 15 години, щом я предъвкваме още, значи жалко за българския футбол. Жалко е, че стоим на това ниво - всички държави в света говорят за втора и трета лига за отопление, а ние говорим изобщо, че нямаме терени. Няма какво да се промени, ако само повтаряме. Хебър и ЦСКА? Ако трябва да ти гостува Левски и ЦСКА, и не играеш домакински мач, спокойно можеш да затвориш отбора. Тъпчем откъм инфраструктура на едно и също място, даже новите терени имат проблеми - Пазарджик, Варна, Русе. Представете си за какво говорим. Тук теренът го правихме 2006 година, можем да видим какво представлява - което е направено качествено, си личи, не може да се развали за две години. Преди 17 години говорих за терените, ако не бъркам. 

Спечелването на Купата на България е нашата основна цел. По принцип Купата за мен винаги е била десерт, а не основно ястие, но като имаме постна пица, поне да пробваме да вземем десерта. Като не се спечели Купата, не е добре за Левски. Да, ако си спечелил титлата и загубиш Купата, не е толкова страшно. Би трябвало да играем с всички сили за спечелването на Купата".

Снимка: Lap.bg