* Стартът на Левски този сезон е по-кошмарен и от миналия. В момента сините имат 2 победи, 2 равенства и 5 загуби, при голова разлика 10-15, и са с 8 точки. През миналата кампания започнаха под ръководството на Георги Тодоров с 3 победи, 2 равенства и 4 загуби, при голова разлика 11-8, и имаха 11 точки.

* За последно 2 победи в 9 кръга Левски е имал през сезон 1962/63 – преди 59 години (б. авт. – в края на първенството тимът финишира 6-и). Това се е случвало още и през сезони 1951 г. и 1956 г. Антирекордът е от кампанията през 1955 г. – само един успех след първите 9 шампионатни мача, 7 загуби и 1 равенство.

* Защитата на Левски най-често се пропуква в средата на второто полувреме – между 61-ата и 75-ата минута. В този период синята отбрана е допуснала цели 6 попадения от общо инкасираните 15 – това са цели 40 процента. При загубата от ЦСКА в изминалия кръг сините позволиха на Кайседо да реши сблъсъка с попадение в 65-ата минута след грубата грешка на Христос Шелис. Именно през второто полувреме най-често Левски допуска попадения, тъй като тимът отпада физически след около час игра.

* Сините за осми път в 9 кръга не успяха да запазят мрежата си суха. Единствено при равенството 0:0 с ФК ЦСКА 1948 Сф на „Герена“ Николай Михайлов не вади топката от мрежата си. Вратарят до момента допусна 13 попадения, а други две бяха реализирани на младия Пламен Андреев.

* Бройката на използваните играчи от началото на сезона нарасна на 23, след като Хосе Кордоба направи официалния си дебют за Левски. Панамският защитник влезе в заключителните минути при загубата от ЦСКА с 1:2 и по този начин оформи броят на чужденците, които играят при сините на пет. Българите, които бяха използвани от началото на кампанията са 18.

Материал на "Тема:Спорт"