Бившият нападател на Левски Валери Божинов даде интервю за dsport, в което говори за бившия си тим Левски, за Славия и за предстоящия конгрес на БФС, където предстои да се избере президент на футболната централа.

„Левски винаги ще бъде в моето сърце. Искам да благодаря на всички левскари за толкото изпращане. Аз винаги ще бъда фен на Левски и винаги когато имам възможност ще присъствам на мачове на Левски. Няма на кого да се сърдя. Гледаме напред, животът продължава. Една врата се затваря, надявам се да се отвори друга“, каза Божинов.

Относно сегашния си статут, той сподели: „Засега само поддържам форма със Славия. Искам да благодаря на господин Стефанов и на господин Загорчич, затова че ми дадоха възможност да тренирам със Славия. Надявам се, ако не мога да си намеря отбор, да си поддържам форма с тях“.

„Искам да продължа да играя, дали ще е в България, дали в чужбина. Аз съм реалист, за чужбина ще е малко сложно. Когато не си играл мачове дълго време няма как да разгърнеш потенциала си и няма как да се покажеш пред някой отбор. Искам да продължа с футбола – дали ще продължа да играя, или ще е под някаква друга форма, това вече е въпрос на време да се разбере“, изрази желанието си да продължи да играе нападателят.

Божинов заяви още: „На този етап не съм мислил какво ще правя след края на кариерата ми, защото все още ми се играе. Точно затова помолих и господин Стефанов и господин Загорчич да тренирам. Не съм готов да спра с футбола. Играя от 20 години и изведнъж да спра е трудно, защото ще ти липсват съблекалнята, терена, отношенията със съотборници, колеги. И този момент ще дойде, но желанието ми е да продължа да играя“.

„Когато обичаш клуба и държиш на него, знаейки че състоянието на клуба, исках да помогна на клуба с този жест (да върне парите, които му дължеше Левски в касата на клуба). За мен беше чест да играя за този велик клуб и тази велика публика. През последната година се сближих с Наско Сираков. С него никога не сме имали проблеми“, каза нападателят относно Левски.

„Уважавам и Боби Михайлов, и Митко Бербатов. Ценя ги като личности. Моят фаворит за президент е Боби Михайлов. За мен той е правилният човек за управлението на БФС. Със сигурност е осъзнал грешките, които е допуснал през изминалите години. Няма безгрешни хора и съм сигурен, че ако спечели, ще има голяма промяна във футбола".

"Няма как да не го подкрепя, все пак Ники ми е приятел, а и Боби също ми е приятел, а и се познаваме от много години. Бербатов, Стилиян и Мартин имат своите виждания и със сигурност имат хубави идеи. Аз подкрепям всички и им желая успех. Ако тези две кандидатури се бяха обединили, това щеше да е печелившият ход за българския футбол“, завърши Валери Божинов.